Tilbake til Slekt1

Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på ting som du kan lure på når du handler fra oss.

Tar det lang tid før jeg får varen?
Hvor lang tid du må vente før du mottar varen, avhenger av hva slags vare du har bestilt.

Kart og slektstavler: Med en gang vi mottar din bestilling, sender vi en produksjonsordre til Latvia. Her blir varen produsert i løpet av 2-5 dager, deretter bruker den normalt 5-10 dager på å bli sendt fra Latvia til deg.

Bok: Disse sendes normalt neste virkedag og er normalt fremme innen 2-5 virkedager.

Jeg har kjøpt et digitalt produkt, når får jeg det?
Etter kjøp skal du få tilgang på en nedlastingslenke, denne sendes også til deg via epost. Husk å sjekk om eposten har havnet i søppelpost. Dersom du fortsatt ikke kan se å ha mottatt en nedlastingslenke, må du ikke nøle med å kontakte oss via post@slekt1.com.

Jeg har bestilt to forskjellige produkter, vil jeg motta dem samtidig?
Vi operer uten lager, det vil si at vi i de fleste tilfeller sender direkte fra produsent eller utgiver. Handler du to eller flere produkter kan du derfor risikere å motta to forsendelser. Det er per i dag ikke mulig å samkjøre leveringen.

Hvorfor må jeg vente på at kartene skal bli produsert?
Vi produserer kartene etterhvert som bestillingene kommer inn for ikke å bruke penger på varelager. Dette gjør at vi kan tilby kart billigere enn om vi også hadde måtte dekke kostnadene ved et varelager.

Er kartene helt like originalene?
I noen tilfeller er originalene skadet eller falmet såpass at vi velger å restaurere kartet digitalt før salg. I andre tilfeller avviker kartet i såpass stor grad fra de formatene vi kan levere kartene på at vi velger å kun bruke et utsnitt av originalen. I begge disse tilfellene vil vi oppgi informasjon om dette i beskrivelsen av produktet. I mange tilfeller må vi unnlate å ta med mindre deler av utkanten av kartet for å få kartet til å passe i de formatene vi trykker kartene på, dette er ikke nødvendigvis oppgitt i beskrivelsen.

Må jeg betale toll på varen jeg mottar?
I Norge er det kun toll på klær og matvarer, det betyr at våre varer ikke blir belastet med en tollavgift.

Må jeg betale merverdiavgift på varen jeg mottar?
Det er kun kart og trykte slektstavler i vår nettbutikk som sendes til deg fra utlandet. Alle varer som blir tatt inn til landet til en verdi av over 350 kroner blir pålagt en merverdiavgift på 25%. Vi har presset prisene ned slik at du kun blir pålagt merverdiavgift (og innkrevingskostnader fra fraktselskapet) dersom du handler to eller flere varer. Kjøper du en og en vare slipper du derfor merverdiavgift.

Hvorfor er det ikke moms på betalingen i nettbutikken?
Vi er foreløpig ikke registrert i momsregisteret. Alle våre varer selges derfor uten moms. Alle produkter som trykkes i Latvia og selges til Latvia er derimot momspliktige, vi velger derfor å ikke selge noen av disse produktene til Latvia.